Angelica

Se bat bine cele 10 albuse pana sunt tari, se adauga zaharul pudra si se bate in continuu dupa ce este compozitia tare se adauga nuca si amoniacul diz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi: 10 albuse
  • 300 gr. zahar pudra
  • 300 gr. nuca macinata
  • 3-4 linguri faina
  • 1 lingurita amoniac dizolvat in putin lapte
  • Pentru crema 10 galbenuse
  • 300 gr. zahar
  • 2 plicuri vanilie
  • 400 gr unt

Mod de preparare

Se bat bine cele 10 albuse pana sunt tari, se adauga zaharul pudra si se bate in continuu dupa ce este compozitia tare se adauga nuca si amoniacul dizolvat si se amesteca usor se adauga faina. Se amesteca usor pana s-a incorporat faina si nuca se imparte compozitia in 3 parti adica pt 3 foi se coc la foc potrivit cand se scot din cuptor nu se pun una peste alta tava se unge f.f.f. bine sa nu se lipeasca de preferinta se unge cu unt. Dimensiunea tavi sa fie de 25 pe 40 de cm. Compozitia pentru foi se pun in tava cu lingura si se intinde usor tot cu lingura.

Crema se pune intr-o cratita galbenusele peste care se pune 300 gr. de zahar si vanilie se amesteca pana compozitia incepe sa se ingroase, se face pe foc moale, se i-a de pe foc si se amesteca in continuu pana ce se raceste se adauga untul si se umple foile. Deasupra se pune 2 plicuri de glazura de ciocolata din comert scrie pe plic cum se prepara.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci