Branza de vaci

Se pun 3 l de lapte crud la prins si se lasa 1-2 zile, pana se prinde. Dupa ce s-a prins laptele, se fierb 2 I de lapte proaspat si cand clocoteste s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 l de lapte prins
  • 2 l de lapte fiert

Mod de preparare

Se pun 3 l de lapte crud la prins si se lasa 1-2 zile, pana se prinde. Dupa ce s-a prins laptele, se fierb 2 I de lapte proaspat si cand clocoteste se toarna peste laptele prins si se amesteca cu lingura putin. Imediat se coaguleaza branza. Se toarna amestecul intr-o strecuratoare din tifon, care se atarna deasupra unui vas in care se scurge zerul.

Se poate face branza si numai din lapte prins, pus la caldura sa se coaguleze, care apoi se toarna in strecuratoare si se atarna sa se scurga.


Se foloseste la prajituri, clatite, torturi.

Alte retete:

Papanasi fierti Galuste cu prune Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata