Branza de vaci

Se pun 3 l de lapte crud la prins si se lasa 1-2 zile, pana se prinde. Dupa ce s-a prins laptele, se fierb 2 I de lapte proaspat si cand clocoteste s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 l de lapte prins
  • 2 l de lapte fiert

Mod de preparare

Se pun 3 l de lapte crud la prins si se lasa 1-2 zile, pana se prinde. Dupa ce s-a prins laptele, se fierb 2 I de lapte proaspat si cand clocoteste se toarna peste laptele prins si se amesteca cu lingura putin. Imediat se coaguleaza branza. Se toarna amestecul intr-o strecuratoare din tifon, care se atarna deasupra unui vas in care se scurge zerul.

Se poate face branza si numai din lapte prins, pus la caldura sa se coaguleze, care apoi se toarna in strecuratoare si se atarna sa se scurga.


Se foloseste la prajituri, clatite, torturi.

Alte retete:

Papanasi fierti Galuste cu prune Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc