Se pun 3 l de lapte crud la prins si se lasa 1-2 zile, pana se prinde. Dupa ce s-a prins laptele, se fierb 2 I de lapte proaspat si cand clocoteste s
Se pun 3 l de lapte crud la prins si se lasa 1-2 zile, pana se prinde. Dupa ce s-a prins laptele, se fierb 2 I de lapte proaspat si cand clocoteste se toarna peste laptele prins si se amesteca cu lingura putin. Imediat se coaguleaza branza. Se toarna amestecul intr-o strecuratoare din tifon, care se atarna deasupra unui vas in care se scurge zerul.
Se poate face branza si numai din lapte prins, pus la caldura sa se coaguleze, care apoi se toarna in strecuratoare si se atarna sa se scurga.
Se foloseste la prajituri, clatite, torturi.
Alte retete:
Papanasi fierti Galuste cu prune Placinta cu branza
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii