Se pun 3 l de lapte crud la prins si se lasa 1-2 zile, pana se prinde. Dupa ce s-a prins laptele, se fierb 2 I de lapte proaspat si cand clocoteste s
Se pun 3 l de lapte crud la prins si se lasa 1-2 zile, pana se prinde. Dupa ce s-a prins laptele, se fierb 2 I de lapte proaspat si cand clocoteste se toarna peste laptele prins si se amesteca cu lingura putin. Imediat se coaguleaza branza. Se toarna amestecul intr-o strecuratoare din tifon, care se atarna deasupra unui vas in care se scurge zerul.
Se poate face branza si numai din lapte prins, pus la caldura sa se coaguleze, care apoi se toarna in strecuratoare si se atarna sa se scurga.
Se foloseste la prajituri, clatite, torturi.
Alte retete:
Papanasi fierti Galuste cu prune Placinta cu branza
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Un dulce delicios si usor de preparat.
Tiramisu reţetă originala, cu friscaO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeDemult imi tot propun sa le fac. Imi sunt tare dragi pentru ca imi aduc aminte de copilarie cand le faceau mama cu matusa si...
Piersicute
Comentarii