Daca vrei sa mananci prajituri bune, pregateste branzoaice. Aceasta reteta este una foarte delicioasa.
Daca vrei sa mananci prajituri bune, pregateste branzoaice. Aceasta reteta este una foarte delicioasa. Se cerne faina intr-un vas, galbenusurile frecate cu zaharul, untul moale, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, putina sare, se amesteca, se framanta bine, se acopera si se pune la crescut intr-un loc cald. Dupa ce aluatul a crescut bine, se ia o parte din el din care se intinde, pe o planseta unsa cu ulei, o foaie groasa cam de 1 cm, din care se taie patrate cu latura de 10 cm. În mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura de umplutura preparata din branza amestecata cu doua oua si cu o lingura de gris. Apoi se da forma branzoaicelor, lipindu-se colturile opuse ale patratelor de aluat, cate doua in diagonala, se ung cu unt sau cu ou, se aseaza in tava unsa cu ulei si se introduc in cuptorul incins potrivit.
Cand sunt frumos rumenite, se scot din cuptor, se presara cu zahar vanilat si se servesc calde.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii