Aceasta reteta de budinca cu fructe de vara, facuta cu felii de paine si fructe proaspete este foarte gustoasa si racoroasa. Reteta este foarte usor de preparat.
Amesteca intr-un castron fructele cu zaharul si cu lichiorul. Incinge o cratita teflonata, adauga amestecul in ea si lasa sa fiarba la foc mediu pentru 3-4 minute, pana incep sa lase zeama. Pune fructele intr-o sita, peste un bol, ca sa se scurga sucul din ele, timp de 10 minute.
Tapeteaza o forma pentru budinca sau un castron cu hartie pergament si indeparteaza coaja feliilor de paine. Dintr-o felie taie un disc care sa acopere fundul bolului, apoi altul mai mare pe care sa-l asezi deasupra.
Inmoaie feliile de paine in siropul de ructe numai pe o parte si foloseste-le ca sa acoperi fundul si laturile formei, cu partea inmuiata lipita de forma.
Pune fructele cu lingura in forma, apoi inmoaie feliile de paine de deasupra complet in sucul fructelor si acopera complet fructele. Toarna restul de suc deasupra, acopera cu folie alimentarea si pune forma pe o tava. Acopera cu o farfurioara de aceleasi dimensiuni si lasa budinca la rece.
La servire, inlatura folia si rastoarna budinca cu fructe de vara pe un platou si serveste cu smantana lichida.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii