Budinca cu lichior de migdale si fistic se prepara foarte usor. Este un desert numai bun pentru perioada in care incepe sa se raceasca afara, sau pentru orice ocazie festiva.
Se amesteca faina cu laptele caldut, avand grija sa nu se formeze cocoloase, dupa care se pune la fiert pentru 15-20 de minute. Se lasa apoi la racit si se amesteca bine cu galbenusurile de ou frecate. Se amesteca untul cu zaharul si se adauga lichiorul de migdale. Untul se incorporeaza in amestecul de lapte si faina, omogenizand bine crema. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se si fisticul. Albusurile se inglobeaza cu restul de compozitie si se amesteca totul foarte bine. Budinca se toarna intr-o forma speciala unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa la cuptor, la foc potrivit.
Budinca cu lichior de migdale se serveste cu diferite sosuri de fructe sau decorata cu fistic.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii