Pentru a realiza aceasta reteta de budinca cu smantana sunt necesare urmatoarele ingrediente: smantana, oua, zahar, faina, vanilie, coaja de lamaie, unt si pesmet pentru forma.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga faina si apoi smantana. Se amesteca bine si se pun sarea, coaja de lamaie si la urma albusurile batute spuma.
O forma speciala, inchisa cu capac ermetic, se unge cu unt, se presara cu pesmet, se umple cu compozitia de mai sus si se pune intr-un vas cu apa clocotita asezat pe foc. Se fierbe 30 min.
Se serveste calda, cu sodou de vin sau cu sodou de ciocolata.
Alte retete recomandate:
Placinta cu mere
Pasca cu ciocolata
Ciocolata de casa

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii