Pentru a realiza aceasta reteta de budinca cu smantana sunt necesare urmatoarele ingrediente: smantana, oua, zahar, faina, vanilie, coaja de lamaie, unt si pesmet pentru forma.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga faina si apoi smantana. Se amesteca bine si se pun sarea, coaja de lamaie si la urma albusurile batute spuma.
O forma speciala, inchisa cu capac ermetic, se unge cu unt, se presara cu pesmet, se umple cu compozitia de mai sus si se pune intr-un vas cu apa clocotita asezat pe foc. Se fierbe 30 min.
Se serveste calda, cu sodou de vin sau cu sodou de ciocolata.
Alte retete recomandate:
Placinta cu mere
Pasca cu ciocolata
Ciocolata de casa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii