Budinca de alune

Se freaca untul cu zaharul pudra, pana devine spumos. Se amesteca galbenusurile pe rand si coaja de lamaie. Se inglobeaza alunele, faina si albusurile

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr alune prajite
  • 8 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 1 lingura faina
  • coaja rasa de la lamaie
  • 100 gr sos de ciocolata
  • 150 frisca

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pudra, pana devine spumos. Se amesteca galbenusurile pe rand si coaja de lamaie. Se inglobeaza alunele, faina si albusurile batute spuma tare. Se toarna amestecul in forma tapetata si se coace in cuptor, in bain-marie, timp de 70 de minute. Coapta, budinca se rastoarna pe un platou si se unge cu sos de ciocolata si frisca.
Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci