Amesteca bine praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Toarna zaharul intr-o cratita si prajeste-l pe foc mic, pana devine caramel. Cand a capatat cul
Amesteca bine praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Toarna zaharul intr-o cratita si prajeste-l pe foc mic, pana devine caramel. Cand a capatat culoarea potrivita ia-l de pe foc si adauga 50 ml de lapte. (Fii atenta, deoarece lichidul turnat peste zaharul fierbinte poate stropi din vas.) Pune-l inapoi pe foc si fierbe-l pana cand caramelul se topeste in lapte si devine fluid. Fierbe laptele ramas, in care toarna praful de budinca cu lapte. Fierbe-o in timp ce amesteci continuu, pana se ingroasa, dupa care adauga laptele cu caramel. Cand budinca s-a amestecat cu caramelul las-o sa se raceasca, amestecand de cateva ori. Bate frisca si imparte-o in doua. Pune jumatate de frisca in budinca rece, dupa care aseaza-o repede in patru farfurioare de compot.
Recomandam si retetele
Galuste cu prune
Placinta cu mere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii