Pentru aceasta reteta delicioasa de budinca de gris cu mere sunt necesare urmatoarele ingrediente: gris, mere, lapte, zahar, unt, zahar vanilat sau vanilie.
Se unge usor cu unt si se presara cu pesmet fin o forma rotunda sau o cratita. Pe fund se asterne in strat uniform o treime din cantitatea de gris, peste el se pun jumatate din merele rase, iar peste mere se presara jumatate din cantitatea de zahar si bucatele de unt.
Se repeta operatia acoperind cu ultima treime din cantitatea de gris. Peste el se aranjeaza cateva rotocoale de mar curatat de coaja si seminte. Se toarna laptele clocotit si se pune la cuptor la foc potrivit lasand sa se rumeneasca.
Se rastoarna pe o farfurie si se acopera cu o a doua si se rastoarna iar, in asa fel ca rotocoalele de mar sa fie la suprafata.
Budinca se poate servi calda sau rece.
Alte retete recomandate:
Budinca de varza
Budinca de clatite cu spanac
Budinca de broccoli si porumb

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii