Budinca de mamaliga este o reteta culinara rapida. Ingredientele sunt: malai, zahar, faina.
Budinca de mamaliga se prepara astfel: se pune intr-un castron malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul. Se amesteca cu lingura, adaugand cate putin sifon. Dupa ce s-a pus tot sifonul, se lasa 10—15 min. Se amesteca din nou. Se muta compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina. Se pune la cuptor, la foc potrivit si se lasa sa se rumeneasca. In compozitie se poate amesteca putin rahat taiat cuburi mici sau fructe din dulceata.
Se serveste taiata bucati patrate nu prea mari, presarate cu zahar pudra vanilat.
Alte retete de budinca:
Budinca su spanac si sunca
Budinca de orez cu mere
Budinca cu dovlecei
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii