Budinca cu mere este delicioasa. Pentru a realiza aceasta reteta, sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, unt, oua, zahar pudra, faina, vanilie, zahar tos.
Se unge cu unt si se presara cu zaharul tos o forma rotunda sau o cratita. Se aseaza merele curatate de coaja si de casuta cu seminte si se pun la cuptor, lasand pana cand merele sunt aproape coapte. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si vanilia pana devine ca o spuma.
Se adauga faina in ploaie, amestecand, neincetat, apoi albusurile batute spuma separat si se amesteca foarte usor. Compozitia obtinuta se toarna in forma peste mere si se da la cuptor la foc slab lasand pana se rumeneste. Se rastoarna fierbinte pe o farfurie.
Budinca se poate servi si calda si rece garnisita cu dulceata de visine sau putina frisca.
Alte retete recomandate:
Pandispan simplu
Spuma de capsuni
Papanasi fierti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii