Budinca de mere cu migdale

Budinca de mere cu migdale este usor de preparat. Contine scortisoara si zahar vanilat, care o face mai aromata si mai gustoasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr mere
  • 2 linguri suc de lamiae
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri migdale macinate
  • 125 gr faina
  • 1
  • 5 lingurite prafd e copt
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 ml lapte batut
  • 4 linguri migdale rase

Mod de preparare

Merele se curate de coaja, apoi se taie in felii. Se amesteca impreuna cu sucul de lamiae, 2 linguri de zahar si o jumatate lingurita scortisoara. Se unge o forma de sufleu cu unt, apoi se presara migdale macinate, iar deasupra se pun merele foliate. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si restul de scortisoara. In alt castron se bate zaharul cu oul, uleiul, zaharul vanilat si laptele batut. Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza. Se toarna peste mere aluatul format, se niveleaza, se presara migdale rase si se coace in cuptor 30-35 de minute.


Se serveste calda, preasarata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare

Prajitura cu visine

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori