Budinca de mere cu franzelute

Pentru a realiza aceasta budinca delicioasa de mere cu stafide aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: mere, stafide, oua, lapte, unt, franzelute, sare, vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5—6 mere
  • 2 franzelute cu lapte (reci de 2—3 zile)
  • 3 pahare cu lapte
  • 3  oua
  • 50g stafide sau visine din dulceata
  • 1/2 pahar zahar
  • 100 g unt
  • 1 praf vanilie
  • sare
  • unt si pesmet pentru forma.

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele se taie de asemenea in felii de grosimea unui deget si fiecare felie se moaie bine in ouale batute cu furculita si amestecate cu laptele, vani­lia si sarea.

Se unge bine cu unt o forma rotunda sau o cratita, se presara cu pesmet si se capitoneaza cu felii de franzeluta muiata. Peste feliile de franzeluta de pe fundul formei se asaza un rand de mere taiate, se presara putin zahar si stafide sau visine din dulceata. Apoi se asaza un rand de felii de franzeluta muiata si peste ele din nou mere taiate, putin zahar, stafide sau visine.

Se procedeaza astfel pana se ispravesc merele. Ultimul rand trebuie sa fie din felii de franzeluta. Se toarna pe deasupra laptele cu ou ramas de la muiatul feliilor de franzeluta si pe toata suprafata se pun felii subtiri de unt.

Se coace la foc potrivit pana cand se rumeneste.


Se serveste fierbinte.

Alte retete recomandate:

Budinca de cartofi

Budinca cu franzele

Budinca de urda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide