Pentru a realiza aceasta budinca delicioasa de mere cu stafide aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: mere, stafide, oua, lapte, unt, franzelute, sare, vanilie.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele se taie de asemenea in felii de grosimea unui deget si fiecare felie se moaie bine in ouale batute cu furculita si amestecate cu laptele, vanilia si sarea.
Se unge bine cu unt o forma rotunda sau o cratita, se presara cu pesmet si se capitoneaza cu felii de franzeluta muiata. Peste feliile de franzeluta de pe fundul formei se asaza un rand de mere taiate, se presara putin zahar si stafide sau visine din dulceata. Apoi se asaza un rand de felii de franzeluta muiata si peste ele din nou mere taiate, putin zahar, stafide sau visine.
Se procedeaza astfel pana se ispravesc merele. Ultimul rand trebuie sa fie din felii de franzeluta. Se toarna pe deasupra laptele cu ou ramas de la muiatul feliilor de franzeluta si pe toata suprafata se pun felii subtiri de unt.
Se coace la foc potrivit pana cand se rumeneste.
Se serveste fierbinte.
Alte retete recomandate:
Budinca de cartofi
Budinca cu franzele
Budinca de urda
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii