Budinca de miere

Se ung doua cescute de capucino cu unt apoi se tapeteaza fundul cu hartie pentru copt. Se adauga o lingurita de miere in fiecare. Se incalzeste cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • topit+pentru uns cescutele
  • 2 lingurite de miere+pentru decor
  • 50g faina
  • 25g migdale
  • 50g zahar muscovado
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • 85g iaurt grecesc
  • o lingura fistic taiat

Mod de preparare

Se ung doua cescute de capucino cu unt apoi se tapeteaza fundul cu hartie pentru copt.

Se adauga o lingurita de miere in fiecare.

Se incalzeste cuptorul la 180°C.

Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol mare, sfaramand orice bucatica de zahar intre degete.

Se bat impreuna oul, untul si iaurtul si se adauga in amestecul uscat pana se inmoaie.

Se toarna in cescute, se asaza pe o tava si se coc 20 de minute pana cand cresc si capata o culoare aurie.

Se verifica daca sunt gata cu o scobitoare.

Se pot prepara cu pana la o zi inainte, apoi se incalzesc la microunde usor, inainte de servire sau se lasa in cuptorul incalzit, fara a le scoate din cescute.

Se indeparteaza de ceasca marginea fiecarei budinci cu ajutorul unui cutit cu lama rotunda, apoi se intorc si se asaza pe farfuria de servit.

Se inlatura hartia pentru copt si se stropesc cu miere
Se servesc cu inghetata de fistic.

Alte retete de dulciuri:

Budinca din clatite la cuptor

Cornulete

Fursecuri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Humus din fasole alba si naut-reteta de post
2
Aperitive cu legume

Humus din fasole alba si naut-reteta de post

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA-usor de pregatit plina de gust si savoare

Humus din fasole alba si naut-reteta de post
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
3
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Supa crema de linte
4
Supe de legume

Supa crema de linte

Supa crema de linte, acompaniata de bucatele crocante de lipie, este plina de vitamine!

Supa crema de linte
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
5
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Parteneri
Paine pufoasa de casa
Bucataras.RO

Paine pufoasa de casa

O reteta foarte buna pentru o paine pufoasa si rapida.

Paine pufoasa de casa
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia