Budinca de orez

Pentru budinca de orez aveti nevoie de orez, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, sare, frisca, nucsoara si unt.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • 150 gr frisca
  • nucsoara
  • 4 lingurite unt

Mod de preparare

Se fierbe orezul in lapte, cca 15 minute. Se bat ouale, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se incalzeste frisca, se toarna compozitia de oua, se amesteca bine si se lasa la ingrosat pe foc. Se amesteca apoi impreuna cu orezul si se toarna in 4 forme unse si presarate cu nucsoara. Se asaza deasupra fulgi de unt si se introduc formele in tava cuptorului, in care se asaza apa fierbinte. Se coc astfel 35 de minute.


Se serveste atat calda, cat si rece.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Tort diplomat
Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori