Budinca de orez este un desert minunat si usor de realizat. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, unt, oua, zahar, vanilie, coaja de lamaie.
Se fierbe orezul in apa putin sarata, se strecoara si se spala in apa rece, se lasa sa se scurga bine.
In acest timp se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, unul cate unul, vanilia, orezul scurs, sarea, coaja de lamaie, stafidele si albusurile batute spuma.
Se amesteca usor si se asaza intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se lasa in cuptor pana se rumeneste.
Poate fi servita cu diferite sosuri.
Alte retete de budinci:
Budinca de taietei cu mac
Napolitane cu budinca de ciocolata
Budinca de caramel
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii