Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la racit. Separat, intr-un a
Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la racit. Separat, intr-un alt vas se freaca untul impreuna cu galbenusurile si se toarna peste orezul fiert. Se adauga stafidele spalate, coaja de lamaie rasa, apoi se amesteca bine iar la urma se adauga albusurile batute spuma. Se asaza jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet, apoi se pune un rand de mere curatate de coaja, taiate felii subtiri si amestecate cu zaharul si scortisoara. Deasupra se pune restul de orez si se introduce in cuptorul incalzit.
Budinca se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Lapte de pasare

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii