Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la racit. Separat, intr-un a
Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la racit. Separat, intr-un alt vas se freaca untul impreuna cu galbenusurile si se toarna peste orezul fiert. Se adauga stafidele spalate, coaja de lamaie rasa, apoi se amesteca bine iar la urma se adauga albusurile batute spuma. Se asaza jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet, apoi se pune un rand de mere curatate de coaja, taiate felii subtiri si amestecate cu zaharul si scortisoara. Deasupra se pune restul de orez si se introduce in cuptorul incalzit.
Budinca se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Lapte de pasare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii