Budinca de orez cu nucsoara

Se fierbe orezul in lapte. Separat, se bat ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se incalzeste frisca si se toarna totul peste oua, amestecand

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • 150 gr frisca
  • nucsoara
  • 4 lingurite unt

Mod de preparare

Se fierbe orezul in lapte. Separat, se bat ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se incalzeste frisca si se toarna totul peste oua, amestecand des, pe foc mediu. Se adauga orezul si se pune compozitia in 4 forme, care se presara cu nucsoara si peste care se asaza fulgi de unt. Se asaza formele in tava cuptorului, se toarna apa fierbinte si se lasa la copt 35 de minute.


Se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Chec pufos Cornulete cu rahat Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori