Pentru a realiza aceasta reteta delicioasa de budinca de orez cu stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: orez, stafide, lapte, zahar, unt, oua, vanilie si sare.
Se spala si se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la foc mic. Cand orezul este pe jumatate fiert, se adauga zaharul si sarea si se lasa sa mai fiarba pana cand laptele a scazut cu totul si orezul este moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul, stafidele si la urma spuma de albusuri.
Se amesteca usor si se asaza in forma de budinca unsa cu unt. Se lasa la copt pana se rumeneste.
Se serveste cu sos de vanilie.
Alte retete recomandate:
Prajituri simple
Tort diplomat
Pasca fara aluat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii