Budinca de orez cu vine nu trebuie sa lipseasca din meniul de sambata intrucat va fi atat pe placul celor mici cat si a celor mari. Ingredientele necesre retetei sunt: orez, vin, zahar, scortisoara, unt, oua, sare, pesmet.
Pentru budinca se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu alte 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind bine, .apoi scortisoara, sarea si spuma de albusuri.
Se pune in forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet, se pune la cuptor si se tine pana se rumeneste (30—40 min.). Se rastoarna pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.
Se serveste cu sos de vanilie.
Alte retete recomandate:
Tiramisu
Tort diplomat
Pasca cu ciocolata
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii