Budinca de orez cu vine nu trebuie sa lipseasca din meniul de sambata intrucat va fi atat pe placul celor mici cat si a celor mari. Ingredientele necesre retetei sunt: orez, vin, zahar, scortisoara, unt, oua, sare, pesmet.
Pentru budinca se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu alte 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind bine, .apoi scortisoara, sarea si spuma de albusuri.
Se pune in forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet, se pune la cuptor si se tine pana se rumeneste (30—40 min.). Se rastoarna pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.
Se serveste cu sos de vanilie.
Alte retete recomandate:
Tiramisu
Tort diplomat
Pasca cu ciocolata

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii