Pentru budinca de orez simplu cu stafide se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte, adaugand in plus o lingura de zahar, iar cand este aproape gata, o bucata de unt.
Pentru budinca de orez simplu cu stafide se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte, adaugand in plus o lingura de zahar, iar cand este aproape gata, o bucata de unt proaspat. Se scoate vanilia, iar dupa ce s-a racorit, se adauga galbenusurile si la urma albusurile spuma. Se unge bine cu unt o forma de tabla si se presara cu pesmet. Se toarna compozitia si se coace la cuptor timp de o ora. Se incearca daca s-a copt cu un pai infipt in mijloc. Daca paiul iese curat, budinca este gata. Se scoate din cuptor, se tine 10 minute la o parte pentru a se rasturna mai usor. Budinca se poate face si cu fructe zaharisite taiate marunt sau cu stafide, care se adauga in compozitie inainte de a pune albusul.
Budinca de orez simplu cu stafide se serveste cu sirop de fructe sau cu sos de vanilie, de ciocolata etc.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii