Budinca de paine cu unt

Budinca de paine este o reteta de desert potrivita atunci cand vreti ceva dulce. Pentru pregatirea retetei de budinca de paine aveti nevoie de lapte, oua, zahar, stafide, scortisoara, unt si frisca.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Budinca de paine cu unt

Ingrediente

  • 50g unt nesarat
  • 4lg gem de caise
  • 1 bagheta mare
  • 200g
  • taiata felii
  • 60g stafide
  • 2 oua mari
  • 2 galbenusuri
  • 40g zahar tos
  • 300ml smantana 48% grasime
  • 300ml lapte
  • 4lg cointreau
  • 2lg apa
  • Pentru servit:
  • 120ml smantana lichida

Mod de preparare

Foloseste o nuca de unt ca sa ungi un vas termorezistent adanc, de 1,5l. Intinde o lingura de gem de caise pe fundul vasului. Unge cu unt feliile de paine si aranjeaza-le in straturi suprapuse, presarand printre ele fructe uscate.

Freaca ouale intr-un castron, galbenusurile cu zahar tos pana devin cremoase, apoi incorporeaza continuand sa bati, laptele, smantana si lichiorul. Toarna incet crema peste feliile de paine si preseaza incet cu degetele ca sa fie bine acoperite cu crema. Lasa-le sa stea 20 de minute ca absoarba bine crema.

Incinge cuptorul la 180 grade celsius, pune vasul intr-o tava de copt dupa care umple tava cu apa pana la jumatatea vasului. Presara zahar deasupra budincii si las-o la cuptor pana se rumeneste.

Imediat ce budinca este gata, incalzeste restul de gem de caise cu o lingura de apa, pana se subtiaza. Intinde deasupra budincii cu o pensula si lasa budinca sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi, ca sa se intareasca crema.

 


Budinca de paine cu unt se serveste fierbinte, cu smantana parfumata cu putin lichior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide