Se face o crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in patru, se scoate casuta cu samb
Se face o crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii si codita. Se face un sirop un sirop din zahar, apa si vanilie. Se fierb perele in sirop, ca pentru compot si se lasa sa se raceasca. Cand crema s-a racit, se amesteca frisca si romul. Se aseaza intr-un castron un strat de crema, bucatele de piscoturi, se acopera cu o parte din perele taiate felii in lungime, se pune restul de crema, deasupra se pun din nou piscoturi de pere aranjate frumos. Se stropeste totul cu jeleu de zmeura muiat putin pe foc.
Se pune castronul in frigider si se serveste rece.Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Chec pufos
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii