Budinca de pere

Se face o crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in patru, se scoate casuta cu samb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 pere tari
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 sfert baton de vanilie
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 200 ml lapte vanilat
  • 100 ml smantana
  • 2 foi de gelatina
  • 300 gr frisca
  • 3 linguri rom
  • 12 piscoturi
  • 3 linguri jeleu de zmeura

Mod de preparare

Se face o crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii si codita. Se face un sirop un sirop din zahar, apa si vanilie. Se fierb perele in sirop, ca pentru compot si se lasa sa se raceasca. Cand crema s-a racit, se amesteca frisca si romul. Se aseaza intr-un castron un strat de crema, bucatele de piscoturi, se acopera cu o parte din perele taiate felii in lungime, se pune restul de crema, deasupra se pun din nou piscoturi de pere aranjate frumos. Se stropeste totul cu jeleu de zmeura muiat putin pe foc.

Se pune castronul in frigider si se serveste rece.Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat

Tiramisu

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori