O budinca delicioasa este si budinca de smantana. Pentru realizarea ei sunt necesare urmatoarele ingrediente: smantana, oua, faina, coaja de lamaie, unt, pesmet.
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si sarea, se amesteca cu coaja rasa de lamaie si faina, apoi se pune smantana si se amesteca bine. Se adauga albusurile spuma.
Se toarna compozitia intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet si se pune la cuptor la foc potrivit 25—30 min, pana se rumeneste.
Se serveste calda cu sodou de vin.
Alte retete recomandate:
Sodou de vin
Sos cu vin
Sos de vin spumos
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii