Se pun la fiert taiteii in apa cu sare apoi se scurg si se clatesc in apa rece. Separat, intr-un alt vas se sfarama branza cu o furculita, se adauga
Se pun la fiert taiteii in apa cu sare apoi se scurg si se clatesc in apa rece. Separat, intr-un alt vas se sfarama branza cu o furculita, se adauga 100 gr unt, zahar, 2 galbenusuri si sare. Se bat in alt vas restul de oua, se adauga taiteii, untul topit si se amesteca. Se asaza o parte din taitei intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi se pune alternativ un strat din compozitia de galbenusuri, pana cand se termina taiteii. Se introduce forma in cuptor si se lasa la rumenit aproximativ 30-35 de minute.
Se serveste budinca fierbinte.
Alte retete culinare:
Saratele
Rulada de porc
Turta dulce
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii