Budinca de taitei cu branza

Se pun la fiert taiteii in apa cu sare apoi se scurg si se clatesc in apa rece. Separat, intr-un alt vas se sfarama branza cu o furculita, se adauga

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr taitei
  • 200-300 gr branza
  • 2-3 oua
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • sare
  • pesmet

Mod de preparare

Se pun la fiert taiteii in apa cu sare apoi se scurg si se clatesc in apa rece. Separat, intr-un alt vas se sfarama branza cu o furculita, se adauga 100 gr unt, zahar, 2 galbenusuri si sare. Se bat in alt vas restul de oua, se adauga taiteii, untul topit si se amesteca. Se asaza o parte din taitei intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi se pune alternativ un strat din compozitia de galbenusuri, pana cand se termina taiteii. Se introduce forma in cuptor si se lasa la rumenit aproximativ 30-35 de minute.


Se serveste budinca fierbinte.

Alte retete culinare:

Saratele

Rulada de porc

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc