Taiteii se pun la fiert in lapte cu putin sare. Se adauga spre finalul fierberii 100 gr zahar si zaharul vanilat si se lasa sa se ingroase. Separat,
Taiteii se pun la fiert in lapte cu putin sare. Se adauga spre finalul fierberii 100 gr zahar si zaharul vanilat si se lasa sa se ingroase. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zaharm coaja rasa de lamaie, dupa care se adauga taiteii raciti, nucile macinate si romul. La urma se incorporeaza si albusurile batute spuma tare. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se presara deasupra cu zahar tos. Se introduce in cuptor si se lasa la rumenit.
Se serveste budinca, ornata cu sirop de fructe.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc
Cornulete cu rahat
Lapte de pasare
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii