Taiteii se pun la fiert in lapte cu putin sare. Se adauga spre finalul fierberii 100 gr zahar si zaharul vanilat si se lasa sa se ingroase. Separat,
Taiteii se pun la fiert in lapte cu putin sare. Se adauga spre finalul fierberii 100 gr zahar si zaharul vanilat si se lasa sa se ingroase. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zaharm coaja rasa de lamaie, dupa care se adauga taiteii raciti, nucile macinate si romul. La urma se incorporeaza si albusurile batute spuma tare. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se presara deasupra cu zahar tos. Se introduce in cuptor si se lasa la rumenit.
Se serveste budinca, ornata cu sirop de fructe.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc
Cornulete cu rahat
Lapte de pasare

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii