Budinca de varza I

Se curata varza de primele foi si se rade pe razatoarea mare.Se amesteca cu putina sare si se pune in cratita cu 75g unt,pe un foc mic,sa se caleasca,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o varza dulce mica
  • 200g orez
  • 150 g unt
  • 2 cepe
  • o ceasca smantana
  • sare
  • piper
  • o ling pesmet

Mod de preparare

Se curata varza de primele foi si se rade pe razatoarea mare.Se amesteca cu putina sare si se pune in cratita cu 75g unt,pe un foc mic,sa se caleasca,amestecand continuu.Ceapa tocata se caleste in 50 g unt,apoi se adauga orezul spalat si sters cu un servet in ceapa bine inmuiata si se amesteca pe foc pana ce orezul devine usor galbui.Se toarna jumatate litru apa,se mai adauga sare,piper si se lasa sa fiarba acoperit.Se unge o cratita cu 25 g unt,se presara cu pesmet,se asaza un stat de varza calita,un strat de orez si se repeta,in asa fel ca ultimul strat sa fie de varza.Se toarna jumatate ceasca cu apa fierbinte si se introduce in cuptor pentru 40 minute.
Se serveste cu smantana adaugata la masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori