Se curata varza de primele foi si se rade pe razatoarea mare.Se amesteca cu putina sare si se pune in cratita cu 75g unt,pe un foc mic,sa se caleasca,
Se curata varza de primele foi si se rade pe razatoarea mare.Se amesteca cu putina sare si se pune in cratita cu 75g unt,pe un foc mic,sa se caleasca,amestecand continuu.Ceapa tocata se caleste in 50 g unt,apoi se adauga orezul spalat si sters cu un servet in ceapa bine inmuiata si se amesteca pe foc pana ce orezul devine usor galbui.Se toarna jumatate litru apa,se mai adauga sare,piper si se lasa sa fiarba acoperit.Se unge o cratita cu 25 g unt,se presara cu pesmet,se asaza un stat de varza calita,un strat de orez si se repeta,in asa fel ca ultimul strat sa fie de varza.Se toarna jumatate ceasca cu apa fierbinte si se introduce in cuptor pentru 40 minute.
Se serveste cu smantana adaugata la masa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii