Budinca din ciocolata

1. Am pus la topit, pe bain marie, 200g ciocolata diversa: menaj amaruie, cu lapte Primola, 2 batoane cu nuga si alune de padure si coa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Budinca din ciocolata

Ingrediente

  • 200g ciocolata
  • 400ml lapte
  • 5-6 linguri de amidon alimentar
  • pline cu varf
  • coaja rasa de portocale sau esenta de portocale(adaugata la sfarsit)
  • 50g unt:

Mod de preparare

1. Am pus la topit, pe bain marie, 200g ciocolata diversa: menaj amaruie, cu lapte Primola, 2 batoane cu nuga si alune de padure si coaja de portocala, rasa.

2. Amestecam cu telul din cand in cand, pana se topeste complet.

3. Intre timp punem intr-un castron amidonul, adaugam laptele rece si amestecam bine cu o lingura, pana se desface tot amidonul, sa nu aiba cocoloase. Se adauga peste ciocolata.

3. Luam din vasul de bain marie si punem direct pe foc mic, amestecand cu telul, din cand in cand. Se face cremoasa, dupa ce se topeste ciocolata.

4. Cand da in 2-3 clocote, se opreste focul si se adauga untul amestecand pana la topire.

5. Se pune in forme udate cu apa rece, ca sa se poata rasturna frumos.

Gustul... e divinos de ciocolatos si cremos

Pofta buna!

Speram sa va placa!

Reteta propusa de Guguluff


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci