Budinca lipicioasa cu caramel

Reteta de budinca lipicoasa cu caramel am vazut-o prima data la una din emisiunile lui Jamie Oliver. Este foarte usor de preparat si perfecta atunci cand simti nevoia de dulce.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Budinca lipicioasa cu caramel

Ingrediente

  • Ingrediente pentru budinca
  • 225 g curmale
  • fara samburi
  • 1 lg bicarbonat de sodiu
  • 85g unt nesarat
  • 170g zahar tos
  • 2 oua
  • 170g faina
  • 1/4lg scortisoara
  • nucsoara
  • 2lg praf pt ciocolata calda
  • 2lg iaurt
  •  
  • Ingrediente pentru sosul caramel:
  • 100g unt nesarat
  • 100g zahar brun
  • 150ml smantana groasa
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Puneti curmalele intr-un castron, impreuna cu bicarbonatul de sodiu si acoperiti cu apa clocotita. Lasati-le sa stea cateva minute ca sa se inmoaie, dupa care le scurgeti  si le zdrobiti in mixer pana devin o pasta.

Intre timp amestecati bine untul zi zaharul cu o lingura de lemn, adaugati ouale, faina si restul condimentelor. amestecati bine dupa care adaugati curmalele si iaurtul. Dati la cuptorul incalzit intr-un vad rezistent la caldura si uns cu unt.

 

In timp ce budinca se coace la cuptor, preparati sosul caramel: puneti untul. zaharul si smantana intr-o cratita, la foc mic, pana cand se dizolva tot zaharul, sosul se ingroasa si are o culoare inchisa.


Se portioneaza budinca si se insiropeaza cu sos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
5
Retete de Pasti

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Parteneri
Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt
Bucataras.RO

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

...un deliciu cu savoare ce da pofta de mancare

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!