Creme piatou cu mere caramelizate este o reteta de desert foarte gustoasa. Pentru a face aceasta reteta cu mere aveti nevoie de lapte, amidon, oua si desigur mere.
Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si coaja de lamaie,dar nu se fierbe.
Creme piatou cu mere caramelizate este o reteta de desert foarte gustoasa. Separat, se amesteca laptele cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon, amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca.
Se ia de pe foc si se scoate coaja de lamaie.
Se bat galbenusurile de ou pana devin ca o crema si se adauga incet la budinca, amestecand constant.
Se pune inapoi pe foc si se mai tine 2-3 minutes, din nou amestecand tot timpul ca sa nu se lipeasca.
Se curata merele de coaja si de cotor si se vor taia in felii rotunde.Se caramelizeaza zaharul si se adauga merele si scortisoara.
Napolitana din foaie uscata de mere
Avem nevoie de 500 de grame de mere curatate de cotor,coaja poate sa ramana. Se calesc cu putina apa pana se inmoaie si se mixeaza cu mixerul vertical pana se obtine un pireu. Se mai tine pe foc pana s-a evaporat toata apa.
Se intinde pe o tava (am folosit una de silicon) si se tine la soare sa se usuce. Eu am facut-o subtire si a fost gata in 24 de ore,dar se poate usca si la cuptor. Dureaza cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.
Dupa ce s-a uscat, se taie un cerc ce se va rula.
Acum urmeaza asamblarea. Se alege forma dorita si se pune un strat de crema,mere caramelizate si iar un strat de crema. Am asamblat intr-o forma de silicon pentru briose si le-am rasturnat in farfurie. Se pot lasa la frigider, dar la mine nu a mai avut nimeni rabdare sa astepte.
Se orneaza cu mere caramelizate, napolitana din mere uscate,frunze de menta si se presara putina scortisoara. Optional se poate adauga si niste frisca.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanOuale se pun in tigaia cu uleiul incins si se amesteca bine pana incep sa se inchege. Separat, se prajesc feliile de paine si...
Jumari cu sosSe pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa...
Compot de pereSe prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...
Sos ostropelCeainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian tea"Retete de suflet" Cand vine vorba de cheesecake, cel mai des il pregatesc in varianta fara coacere si cu fructe....
Desert New York cheesecakeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii