Prajitura cu merisoare si cacao este o reteta dulce si are la baza urmatoarele ingrediente: merisoare, cacao, oua, smantana, margarina, praf de copt.
Punem pe foc o cratita in care amestecam: untul cuburi, zaharul si pudra de cacao. Intre timp batem albusurile a doua oua si galbenusurile separat. Amestecam faina cu praful de copt si un varf de cutit de sare. Dupa ce s-au topit adaugam deasupra albusurile batute galbenusurile si cel de al treilea ou batut simplu cu furculita. La final incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Dupa ce am decongelat fructele le lasam la scurs si apoi le dam drumul in compozitie. Punem hartie de copt intr-o tava si turnam compozitia. Facem cel de-al doilea strat in felul urmator: amestecam smantana cu margarina moale, zaharul, praful de copt, faina, oul batut simplu cu furculita si vanilie. Adaugam in tava peste primul strat care deja s-a odihnit si radem pe deasupra cioco. Se da la cuptor si se lasa pana o vedeti rumena. Se face proba cu scobitoarea. Eu am copt cam 40 de min la 450 F in cuptor electric. Reteta recomandata de Lizura.
Alte retete de prajituri cu mere:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii