Desert cu budinca si biscuiti

Un desert simplu si rapid dar de mare efect. Ganditi-va ce-ati face daca intr-o vizita la desert, gazda va serveste cu un ghiveci cu flori?

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Desert cu budinca si biscuiti

Ingrediente

  • 340g budinca de ciocolata
  • 226g crema de branza (cat mai fina)
  • 80g unt
  • 450g frisca lichida
  • 2 pachete biscuiti cu cacao
  •  

Mod de preparare

Preparati budinca dupa indicatiile de pe ambalaj si lasati deoparte sa se raceasca. Intr-un bol potrivit mixati crema de branza impreuna cu untul, pana devine o pasta cremoasa si fina.

Adaugati si budinca si amestecati bine pana se omogenizeaza continutul, iar apoi adaugati frisca lichida (batuta).

 

Pentru a „planta” desertul:

3

Sfaramiteaza bine biscuitii cu cacao (eu am folosit oreo pentru ca sunt cei mai negri) si intr-o cana alterneaza straturi de biscuiti cu straturi de crema. Incepe cu un strat de biscuiti, apoi cu crema.

Pentru efectul de floare in ghiveci, dupa primul strat atat de biscuiti, cat si de crema, infige un pai sau un cilindru. Fixeaza-l ca sa stea drept, si alterneaza cele doua straturi, dar ai grija ca ultimul strat pe care il  pui sa fie de biscuiti, ca sa imite pamantul. Taie paiul ca sa ajunga la nivelul „pamantului” si pune in interior o floare. Bineinteles desertul se poate consuma si ca atare, fara nicio floare.


Savurati fiecare lingurita! . Budinca sau crema poate fi dupa preferintele voastre, iar optional se pot adauga si fructe printre straturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide