Aceasta reteta de gris cu fructe este delicioasa si se prepara usor. Pentru a o realiza, aveti nevoie de gris, fructe, vanilie si zahar.
Pentru grisul cu lapte se pun la fiert fructele spalate cu apa. Dupa ce dau cateva clocote, se iau de la foc, se lasa sa se raceasca, apoi se dau printr-o sita, zeama impreuna cu fructele.
Se pune la fiert, adaugand zaharul, vanilia si grisul putin cate putin, in ploaie, amestecand mereu pana se ingroasa ca o crema. Se ia de la foc si se bate cu telul ca sa devina spumoasa, apoi se toarna intr-o forma de sarlota sau de budinca, udata cu apa rece si se tine la gheata 2—3 ore.
Inainte de a o servi, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu cateva fructe crude.
Alte retete recomandate:
Prajitura olandeza cu fructe
Tarte cu fructe
Prajitura cu zmeura
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii