Grisul cu lapte este o reteta pentru copii insa poate fi pregatite si cand ai pofta de ceva dulce. Ingredientele necesare pentru preparare ei sunt: gris, lapte, baton de vanilie, zahar, sare, apa.
Se pune la fiert laptele cu apa si vanilia. Cand incepe sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se amesteca neincetat pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a pus tot grisul, se adauga zaharul si sarea si se lasa sa fiarba incet pana ce grisul absoarbe laptele, fara sa fie insa prea tare, intrucat trebuie sa se tina seama de faptul ca grisul se intareste dupa racire.
Se serveste rece, cu sirop de fructe, dulceata sau sos de zahar ars.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu mere si gris
Budinca de orez cu mere
Spaghete gratinate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii