Grisul cu lapte este o reteta pentru copii insa poate fi pregatite si cand ai pofta de ceva dulce. Ingredientele necesare pentru preparare ei sunt: gris, lapte, baton de vanilie, zahar, sare, apa.
Se pune la fiert laptele cu apa si vanilia. Cand incepe sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se amesteca neincetat pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a pus tot grisul, se adauga zaharul si sarea si se lasa sa fiarba incet pana ce grisul absoarbe laptele, fara sa fie insa prea tare, intrucat trebuie sa se tina seama de faptul ca grisul se intareste dupa racire.
Se serveste rece, cu sirop de fructe, dulceata sau sos de zahar ars.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu mere si gris
Budinca de orez cu mere
Spaghete gratinate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii