Jeleu cu capsuni si proseco

Jeleul cu capsuni si proseco este un desert perfect pentru o petrecere sau pentru o dupa-amiaza de mai. Pentru varianta non-alcoolica proseco poate fi inlocuit cu suc de mere.

Complexitate
redusa
Jeleu cu capsuni si proseco

Ingrediente

  • 450g proseco
  • sampanie sau suc de mere
  • 1 plic de gelatina
  • 50g zahar
  • Sucul de la o lamaie
  • 340g capsuni
  • Frunze de menta

Mod de preparare

Dizolvati gelatina in jumatate din cantitatea de proseco si lasati 10 minute. Puneti niste apa la fiert, si asezati vasul cu gelatina intr-un cos pentru gatit la aburi. Dupa ce s-a topit gelatina adaugati zaharul si cealalta cantitate de proseco.

Staorceti sucul de la lamaie printro strecuratoare intr-o cana gradata, si adaugati amestecul cu proseco. Asezati capsunile taiate bucatele 9sau pasate) intr-un vas, sau impartiti-le in vase mai mici, dupa preferinte, si turnati amestecul. Bagati la frigider si lasati cel putin 6 ore. Eu va sugerez sa il faceti cu o zi inainte sa fie servit.


Se serveste rece, cu capsuni proaspete alaturi si decorat cu frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide