Jeleu de fructe

Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la racit, se paseaza cu blenderul vertical.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Jeleu de fructe

Ingrediente

  • Blat1:
  • 250g visine
  • 10linguri zahar
  • 100ml smantana lichida
  • 150ml apa
  • 10g gelatina
  • zahar vanilat
  • Blat 2:
  • 250g caise
  • 5-6linguri zahar
  • 100ml smantana
  • 150ml apa
  • 10g gelatina
  • zahar vanilat
  • Blat3:
  • 250g capsune
  • 100ml smantana
  • 5linguri zahar
  • 10g gelatina
  • zahar vanilat (aici nu e nevoie de apa)
  • Blat 4:
  • 200ml smantana lichida
  • 5linguri zahar
  • 10g gelatina
  • vanilie

Mod de preparare

1-Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi,impreuna cu apa si zahar;dupa 3-4min,se da la racit,se paseaza cu blenderul vertical,se da rezultatul prin sita,se adauga vanilia,gelatina care a fost tinuta in apa rece 5min apoi stoarsa(in cazul foilor de gelatina) si smantana;in situatia in care gelatina nu este topita bine se mai pune vasul pe fic 1-2min;compozitia se rastoarna intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara dubla dupa care sa da la frigider;cat timp se intareste primul strat se pregateste blatul de caise
2-acest blat se pregateste la fel ca cel de visine,dupa care se rastoarna usor peste primul strat dar atentie trebuie sa fie bine legat
3-capsunele curatate spalate,se pun intr-un vas cu zahar,se lasa cateva min.,la fel se dau prin sita pentru a elimina semintele,se amesteca cu vanilia,gelatina,smantana si se rastoarna peste stratul de caise,apoi la frigider
4-smantana lichida se pune pe foc impreuna cu zahar,se tine doar cat se topeste zaharul,se adauga gelatina amestecand mereu pana la dizolvarea completa,vanilia dupa care se rastoarna peste stratul de capsune;se tine la frigider pana a doua zi


Se scoate jeleul de fructe din forma,se elimina folia,apoi se taie dupa preferinta si se serveste;este un desert racoritor si aromat,indragit mai ales de copii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta
Bucataras.RO

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!