Jeleu de fructe

Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la racit, se paseaza cu blenderul vertical.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Jeleu de fructe

Ingrediente

  • Blat1:
  • 250g visine
  • 10linguri zahar
  • 100ml smantana lichida
  • 150ml apa
  • 10g gelatina
  • zahar vanilat
  • Blat 2:
  • 250g caise
  • 5-6linguri zahar
  • 100ml smantana
  • 150ml apa
  • 10g gelatina
  • zahar vanilat
  • Blat3:
  • 250g capsune
  • 100ml smantana
  • 5linguri zahar
  • 10g gelatina
  • zahar vanilat (aici nu e nevoie de apa)
  • Blat 4:
  • 200ml smantana lichida
  • 5linguri zahar
  • 10g gelatina
  • vanilie

Mod de preparare

1-Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi,impreuna cu apa si zahar;dupa 3-4min,se da la racit,se paseaza cu blenderul vertical,se da rezultatul prin sita,se adauga vanilia,gelatina care a fost tinuta in apa rece 5min apoi stoarsa(in cazul foilor de gelatina) si smantana;in situatia in care gelatina nu este topita bine se mai pune vasul pe fic 1-2min;compozitia se rastoarna intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara dubla dupa care sa da la frigider;cat timp se intareste primul strat se pregateste blatul de caise
2-acest blat se pregateste la fel ca cel de visine,dupa care se rastoarna usor peste primul strat dar atentie trebuie sa fie bine legat
3-capsunele curatate spalate,se pun intr-un vas cu zahar,se lasa cateva min.,la fel se dau prin sita pentru a elimina semintele,se amesteca cu vanilia,gelatina,smantana si se rastoarna peste stratul de caise,apoi la frigider
4-smantana lichida se pune pe foc impreuna cu zahar,se tine doar cat se topeste zaharul,se adauga gelatina amestecand mereu pana la dizolvarea completa,vanilia dupa care se rastoarna peste stratul de capsune;se tine la frigider pana a doua zi


Se scoate jeleul de fructe din forma,se elimina folia,apoi se taie dupa preferinta si se serveste;este un desert racoritor si aromat,indragit mai ales de copii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Bucataras.RO

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

Sunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos