Jeleu de fructe

Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la racit, se paseaza cu blenderul vertical.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Jeleu de fructe

Ingrediente

  • Blat1:
  • 250g visine
  • 10linguri zahar
  • 100ml smantana lichida
  • 150ml apa
  • 10g gelatina
  • zahar vanilat
  • Blat 2:
  • 250g caise
  • 5-6linguri zahar
  • 100ml smantana
  • 150ml apa
  • 10g gelatina
  • zahar vanilat
  • Blat3:
  • 250g capsune
  • 100ml smantana
  • 5linguri zahar
  • 10g gelatina
  • zahar vanilat (aici nu e nevoie de apa)
  • Blat 4:
  • 200ml smantana lichida
  • 5linguri zahar
  • 10g gelatina
  • vanilie

Mod de preparare

1-Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi,impreuna cu apa si zahar;dupa 3-4min,se da la racit,se paseaza cu blenderul vertical,se da rezultatul prin sita,se adauga vanilia,gelatina care a fost tinuta in apa rece 5min apoi stoarsa(in cazul foilor de gelatina) si smantana;in situatia in care gelatina nu este topita bine se mai pune vasul pe fic 1-2min;compozitia se rastoarna intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara dubla dupa care sa da la frigider;cat timp se intareste primul strat se pregateste blatul de caise
2-acest blat se pregateste la fel ca cel de visine,dupa care se rastoarna usor peste primul strat dar atentie trebuie sa fie bine legat
3-capsunele curatate spalate,se pun intr-un vas cu zahar,se lasa cateva min.,la fel se dau prin sita pentru a elimina semintele,se amesteca cu vanilia,gelatina,smantana si se rastoarna peste stratul de caise,apoi la frigider
4-smantana lichida se pune pe foc impreuna cu zahar,se tine doar cat se topeste zaharul,se adauga gelatina amestecand mereu pana la dizolvarea completa,vanilia dupa care se rastoarna peste stratul de capsune;se tine la frigider pana a doua zi


Se scoate jeleul de fructe din forma,se elimina folia,apoi se taie dupa preferinta si se serveste;este un desert racoritor si aromat,indragit mai ales de copii

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Chiftele de cartofi cu dovlecel
3
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu visine
4
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
5
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez