Se pune laptele la fiert. Intre timp, se bat albusurile spuma tare impreuna cu 50 g zahar. Cand incepe sa clocoteasca laptele, se ia cu lingurita cate
Se pune laptele la fiert. Intre timp, se bat albusurile spuma tare impreuna cu 50 g zahar. Cand incepe sa clocoteasca laptele, se ia cu lingurita cate o "galusca" de spuma de albus si se pune la fiert in lapte. Se lasa sa fiarba, intorcandu-le pe amandoua partile, 1 minut (nu mai mult!), apoi se scot cu spumiera intr-un castron. Dupa ce au fost fierte toate galustele, se strecoara laptele ramas, Se freaca galbenusurile cu restul de zahar (50 g), se adauga faina si se subtiaza cu laptele strecurat, turnat treptat. Compozitia se pune la fiert, la foc slab, se adauga zaharul vanilat si apoi se toarna peste galustele de spuma.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Ciocolata de casa
Tarte cu mere
Prajitura cu fructe
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaie
Comentarii