Se spala si se fierbe orezul in apa, apoi se scurge si se fierbe din nou cu lapte, zahar vanilat si foarte putina sare. Spre sfarsitul fierberii se a
Se spala si se fierbe orezul in apa, apoi se scurge si se fierbe din nou cu lapte, zahar vanilat si foarte putina sare. Spre sfarsitul fierberii se adauga zahar dupa gust si se pune la cuptor sa scada bine. Se spala si se rad de coaja portocalele. Coaja se amesteca cu zahar si se pune intr-un borcanel. Miezul portocalei se desface si se presara cu zahar dupa care se lasa asa jumatate de ora. Se asaza jumatate din cantitatea de orez intr-un platou, se pun portocalele si se asaza apoi restul de orez. Se toarna deasupra siropul lasat de portocale.
Se serveste rece.
Alte retete:
Galuste cu prune Zacusca Papanasi fierti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii