Se spala si se fierbe orezul in apa, apoi se scurge si se fierbe din nou cu lapte, zahar vanilat si foarte putina sare. Spre sfarsitul fierberii se a
Se spala si se fierbe orezul in apa, apoi se scurge si se fierbe din nou cu lapte, zahar vanilat si foarte putina sare. Spre sfarsitul fierberii se adauga zahar dupa gust si se pune la cuptor sa scada bine. Se spala si se rad de coaja portocalele. Coaja se amesteca cu zahar si se pune intr-un borcanel. Miezul portocalei se desface si se presara cu zahar dupa care se lasa asa jumatate de ora. Se asaza jumatate din cantitatea de orez intr-un platou, se pun portocalele si se asaza apoi restul de orez. Se toarna deasupra siropul lasat de portocale.
Se serveste rece.
Alte retete:
Galuste cu prune Zacusca Papanasi fierti
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii