Pentru orezul cu prune se spala bine prunele uscate si se fierb in apa. Separat intr-o cratita mica, se ard, trei linguri de zahar, nu prea tare, ca sa nu prinda gust amar.
Pentru orezul cu prune se spala bine prunele uscate si se fierb in apa. Separat intr-o cratita mica, se ard, trei linguri de zahar, nu prea tare, ca sa nu prinda gust amar, si se sting cu zeama iri care au fiert prunele. Intre timp se prajeste orezul ales si spalat, cu o lingura de unt, se adauga o ceasca de sirop de zahar ars, se asaza prunele si se fierb in cuptor pana se moaie orezul. Se rastoarna.
Orezul cu prune se serveste putin racorit, cu restul de sirop de zahar ars.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii