Pentru orezul gustos cu lapte se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina.
Pentru orezul gustos cu lapte se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert). Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund. Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare. Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor. Se scoate vanilia si se rastoarna orezul intr-o compotiera.
Orezul gustos cu lapte se serveste cald sau rece, simplu, cu scortisoara pisata sau cu dulceata de visine.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii