Pentru orezul gustos cu lapte se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina.
Pentru orezul gustos cu lapte se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert). Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund. Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare. Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor. Se scoate vanilia si se rastoarna orezul intr-o compotiera.
Orezul gustos cu lapte se serveste cald sau rece, simplu, cu scortisoara pisata sau cu dulceata de visine.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii