Se separa albusurile de galbenusuri (care se pun intr-o cana cu un praf sare si aromele). Se bat bine albusurile, cand s-au intarit se adauga zaharul
Se separa albusurile de galbenusuri (care se pun intr-o cana cu un praf sare si aromele). Se bat bine albusurile, cand s-au intarit se adauga zaharul (in 3 ,4 ture); se bate bine in continuare pana se incorporeaza tot zaharul plus inca vreo 2 minute. Se aduga galbenusurile cu aromele, uleiul, si faina (tot odata) si cu o lingura se amesteca usor pana se omogenizeaza (nu cu miscari circulare, ci de jos in sus, prin rasturnare). Se unge o tava cu ulei(una mai mare, de cozonac, sau doua mai mici), se tapeteaza cu faina, se pune compozitia de mai sus si se da la cuptorul incalzit dinainte (foc mare pentru 10 minute, si mijlociu apoi; in functie de cuptor, dureaza 25-40 minute).
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii