Parfait de piersici

Alege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de aluminiu in forma, incat sa aju

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 ml frisca
  • 2 piersici
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 4 linguri de zahar pudra (sau indulcitor)
  • 2 linguri bucatele de tort (sau ciocolata rasa)
  • sare

Mod de preparare

Alege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de aluminiu in forma, incat sa ajunga in fiecare colt. Bate frisca si depoziteaz-o in frigider. Spala piersicile, decojeste-le, taie-le in doua, scoate samburele si taie-le bucatele. Pune-le impreuna cu zeama de lamaie in recipientul robotului de bucatarie. Adauga zaharul pudra si sarea, dupa care mixeaza-le pana obtii o pasta densa. (Pana obtii pasta, zaharul se va dizolva.) Amesteca cu grija pasta de piersici cu frisca. Pune jumatate din compozitie in forma, incat sa alcatuiasca un dreptunghi. (Toarna spuma tinand vasul putin inclinat. In cazul in care ti se pare prea complicat, poti umple jumatatea formei in mod obisnuit.) Presara cu bucatele de tort si adauga si cealalta parte a spumei. Intinde spuma si acopera cu o alta bucata de folie. Pune-o imediat in congelator si congeleaz-o aproximativ jumatate de zi. Inainte de servire intoarce-o pe o farfurie alungita sau pe o plansa, scoate cu grija folia si taie felii cu un cutit tinut in apa fierbinte.
Alte retete realizate in cuptor

Papanasi fierti

Pulpe de pui la cuptor

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Cele mai apreciate rețete
Ficat de curcan cu ceapa
1
Mancaruri cu carne

Ficat de curcan cu ceapa

Ficatul de curcan cu ceapa este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta reteta cu ficatei aveti nevoie de ficat de curcan,...

Ficat de curcan cu ceapa
Chec din albusuri
2
Checuri

Chec din albusuri

Chec din albusuri este o reteta de chec simplu si ieftin, un chec pufos, delicios, usor de facut.

Chec din albusuri
Cheesecake cu capsuni
3
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului. Pofta buna!

Cheesecake cu capsuni
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv
Bucataras.RO

Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv

Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv, ideala pentru mese festive. Este un preparat care se face...

Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Varza noua calita in tuci
ReteteCulinare.RO

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate