Parfait de piersici

Alege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de aluminiu in forma, incat sa aju

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 ml frisca
  • 2 piersici
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 4 linguri de zahar pudra (sau indulcitor)
  • 2 linguri bucatele de tort (sau ciocolata rasa)
  • sare

Mod de preparare

Alege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de aluminiu in forma, incat sa ajunga in fiecare colt. Bate frisca si depoziteaz-o in frigider. Spala piersicile, decojeste-le, taie-le in doua, scoate samburele si taie-le bucatele. Pune-le impreuna cu zeama de lamaie in recipientul robotului de bucatarie. Adauga zaharul pudra si sarea, dupa care mixeaza-le pana obtii o pasta densa. (Pana obtii pasta, zaharul se va dizolva.) Amesteca cu grija pasta de piersici cu frisca. Pune jumatate din compozitie in forma, incat sa alcatuiasca un dreptunghi. (Toarna spuma tinand vasul putin inclinat. In cazul in care ti se pare prea complicat, poti umple jumatatea formei in mod obisnuit.) Presara cu bucatele de tort si adauga si cealalta parte a spumei. Intinde spuma si acopera cu o alta bucata de folie. Pune-o imediat in congelator si congeleaz-o aproximativ jumatate de zi. Inainte de servire intoarce-o pe o farfurie alungita sau pe o plansa, scoate cu grija folia si taie felii cu un cutit tinut in apa fierbinte.
Alte retete realizate in cuptor

Papanasi fierti

Pulpe de pui la cuptor

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Spaghetti alla checca sul rogo
Bucataras.RO

Spaghetti alla checca sul rogo

Spaghetti alla checca sul rogo
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!