Tiramisu reţetă originala este unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, este foarte usor de facut si nu necesita coacere. Mai intai se marunteste branza.
Tiramisu reţetă originala este unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, este foarte usor de facut si nu necesita coacere. Mai intai se marunteste branza, se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu 200 g de zahar si cu branza pana se omogenizeaza. Se bat albusurile spuma si apoi se adauga restul de zahar treptat pana cand albusurile au consistenta celor pentru bezea. Se bate frisca. Se amestetca albusurile cu crema formata din galbenusuri zahar si branza si apoi se adauga frisca. Se lasa sa se odihneasca putin. In prealabil faceti o cana de cafea amara si o puneti la racit. Inmuiati usor piscoturile in cafeaua racita si asezati-le in tava. Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi puneti un strat de crema, asezati un nou strat de piscouri si apoi alt strat de crema. In functie de inaltimea tavii pot fi trei sau mai multe straturi, insa ultimul trebuie sa fie neaparat de crema.
Se pudreaza cu cacao sau cu ciocolata neagra fin razuita. Alte retete de prajituri recomandate:
Chec pufos
Placinta cu mere
Gogosi pufoase
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii