Sarlota cu ciocolata

Pentru aceasta reteta de sarlota cu ciocolata aveti nevoie de ciocolata rasa, gris, lapte, zahar, rom, unt, sare, frisca.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g gris
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • 75 g ciocolata rasa (sau 3 linguri ca­cao)
  • 1 paharel de rom
  • 25 g unt
  • sare
  • frisca.

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu zaharul, untul si ciocolata. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga sarea si grisul, putin cate putin, in ploaie, amestecand neancetat. Se fierbe pana se ingroasa ca o crema. Se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom, se amesteca bine si se pune in forma  udata cu apa rece. Se tine la gheata cateva ore, apoi se rastoarna pe farfurie.


Se serveste cu frisca.

Alte retete recomandate:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Crema pentru prajituri

Tort cu visine si crema de branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori