Pentru aceasta reteta de sarlota cu ciocolata aveti nevoie de ciocolata rasa, gris, lapte, zahar, rom, unt, sare, frisca.
Se pune la fiert laptele cu zaharul, untul si ciocolata. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga sarea si grisul, putin cate putin, in ploaie, amestecand neancetat. Se fierbe pana se ingroasa ca o crema. Se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom, se amesteca bine si se pune in forma udata cu apa rece. Se tine la gheata cateva ore, apoi se rastoarna pe farfurie.
Se serveste cu frisca.
Alte retete recomandate:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Crema pentru prajituri
Tort cu visine si crema de branza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii