Briose cu mandarine

Briosele cu mandarine sunt prajitrui delicioase si rapide. Curatam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Briose cu mandarine

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 2 mandarine(cca 100g fara coaja)
  • 50 ml lichior cirese(sau de care va place)
  • 1 plic praf de copt(10g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar pudra
  • un praf de sare

Mod de preparare

Briosele cu mandarine sunt prajitrui delicioase si rapide. Curatam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra. Amestecam totul si lasam cca 30 de min.
Dupa cele 30 de minute strecuram mandarinele,dar nu aruncam lichiorul. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit punem lichiorul ramas de la mandarine. In alt vas punem faina,praful de copt,sarea si amestecam un pic. Turnam compozitia cu oua peste cea cu faina,amestecand usor cu un tel pana se omogenizeaza.La sfarsit adaugam mandarinele si omogenizam usor.
Punem totul in tava de briose tapetata cu hartie, atentie sa nu umpleti forma decat jumatate pt ca vor creste destul de mult. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 20 de min. sau pana trece testul ''scobitoarea''. Optional puteti pune bucatele de ciocolata deasupra brioselor cu mandarine sau bobite de cereale.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide