Briose cu mandarine

Briosele cu mandarine sunt prajitrui delicioase si rapide. Curatam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Briose cu mandarine

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 2 mandarine(cca 100g fara coaja)
  • 50 ml lichior cirese(sau de care va place)
  • 1 plic praf de copt(10g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar pudra
  • un praf de sare

Mod de preparare

Briosele cu mandarine sunt prajitrui delicioase si rapide. Curatam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra. Amestecam totul si lasam cca 30 de min.
Dupa cele 30 de minute strecuram mandarinele,dar nu aruncam lichiorul. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit punem lichiorul ramas de la mandarine. In alt vas punem faina,praful de copt,sarea si amestecam un pic. Turnam compozitia cu oua peste cea cu faina,amestecand usor cu un tel pana se omogenizeaza.La sfarsit adaugam mandarinele si omogenizam usor.
Punem totul in tava de briose tapetata cu hartie, atentie sa nu umpleti forma decat jumatate pt ca vor creste destul de mult. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 20 de min. sau pana trece testul ''scobitoarea''. Optional puteti pune bucatele de ciocolata deasupra brioselor cu mandarine sau bobite de cereale.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Cele mai apreciate rețete
Chec cu nuci si rahat
1
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Sandviciuri cu preparate din carne și murături
2
Sandviciuri

Sandviciuri cu preparate din carne și murături

Pentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac...

Sandviciuri cu preparate din carne și murături
Placinta cu mere intregi de post
3
Dulciuri

Placinta cu mere intregi de post

Placinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...

Placinta cu mere intregi de post
Burlanase cu crema fina de ou
4
Prajituri

Burlanase cu crema fina de ou

Un desert racoros,parfumat si usor de preparat!

Burlanase cu crema fina de ou
Placinta cu dovleac
5
Preparate dulci

Placinta cu dovleac

Gust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac

Placinta cu dovleac
Parteneri
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
ReteteCulinare.RO

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia