Briose Flori de cires

Ciresele se dau la blender, iar pasta obtinuta se pune pe foc impreuna cu zaharul. Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Briose Flori de cires

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 galbenusuri
  • 60 de grame de unt
  • 220 de grame de iaurt gras
  • 80 de grame de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • sare
  • 1 cub mic (20 de grame) de drojdie
  • 500 de grame de faina
  • Umplutura:
  • 300 de grame de cirese fara samburi
  • 100 de grame de zahar
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • Finisaj:
  • 20 de grame de unt
  • 1 lingura de zahar tos
  • 16 jumatati de cirese
  • glazura din 4 linguri cu varf de zahar pudra si zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Ciresele se dau la blender, iar pasta obtinuta se pune pe foc impreuna cu zaharul. Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se adauga in amestecul clocotit; se amesteca continuu pana ce se face un jeleu gros, care se lasa deoparte, la racit.

Drojdia se freaca cu 2-3 lingurite de zahar pana se lichefiaza, se adauga iaurtul amestecand continuu, apoi galbenusurile frecate cu restul de zahar (inclusiv zaharul vanilat) si sarea. Faina se pune intr-un bol incapator, si se incepe framantarea, adaugand cate putin din amestecul de iaurt, drojdie si galbenus. Dupa incorporarea completa, se adauga untul topit (nu fierbinte!) si se continua framantarea pana la obtinerea unui aluat neted care face basici.

Aluatul se aseaza pe planul de lucru uns cu ulei.

Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara.

Pe foaia de aluat se repartizeaza omogen jeleul de cirese caldut (nu fierbinte!).

Foaia se ruleaza incepand cu latura mai scurta a dreptunghiului.

Se unge bine suprafata de lucru cu ulei si se intinde aluatul din nou.

Se ruleaza din nou, la fel, incepand cu latura mai scurta a dreptunghiului.

Cu ajutorul mainilor unse cu ulei, se modeleaza ruloul, alungindu-l (ca sa se obtina o sectiune mai mica). Cu foarfeca, se taie felii de 1,5 cm grosime din ruloul format.

Tot cu foarfeca se cresteaza circumferinta discului obtinut in cateva locuri, creand "petale".

Se aseaza "florile" de aluat in formele de briose si la mijlocul fiecareia se pune o jumatate de cireasa.

In acest moment, se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade. Formele cu briosele se pun pe o tava incapatoare si se lasa sa creasca aluatul pana se incinge cuptorul.

Se pune in fiecare forma cate o bucatica mica de unt.

Se presara cu zaharul tos.

Se dau la cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.

Pentru glazura, zaharul pudra se amesteca cu zeama de lamaie, adaugata cate putin, pana cand se formeaza o crema de consistenta smantanii.

Briosele fierbinti se glazureaza.

Reteta Briose "Flori de cires" a fost propusa de lauralaurentiu

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Rascovi marinati
2
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Prajitura simpla cu nuci si mere
3
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Salata Pickles
4
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Parteneri
Tort de Paste
Bucataras.RO

Tort de Paste

Si pentru ca se apropie Pastele v-am adus un tort minunat cu ciocolata, frisca si lichior de oua. O combinatie perfecta care...

Tort de Paste
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet