Un chec dietetic cu portocală, scorţişoară şi cereale pe care l-am făcut pentru tata. Am înlocuit uleiul cu ulei de măsline. Cerealele conţin fibre, necesare unei bune digestii, scorţişoara este recomandată diabeticilor, iar portocala îi oferă dulcele şi aroma de care era nevoie. Am pus şi o lingură de miere de salcâm (mierea are indicele glicemic mai mic decât zahărul şi urcă glicemia mai lent decât zahărul, dând senzaţia de saţietate). Acest chec poate fi servit şi de diabetici dar ţinând cont fiecare de restricţiile pe care i le-a impus doctorul.
Se separă ouăle şi se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, mierea, uleiul de măsline, coaja rasă şi sucul de la o portocală mare şi se amestecă bine.
Se adaugă şi amestecul de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi, scorţişoara, făina şi praful de copt, amestecând cu o spatulă sau o lingură de lemn, astfel încât compoziţia să rămână aerată.
Apoi, pentru că eu am obţinut mai devreme o ceaşcă de suc de portocală, deci aprox 150ml, am pus 7 linguri cu făină, dar acum depinde de câte portocale doriţi să folosiţi şi de cât de mari sunt, de aceea aveţi grijă sa păstraţi consistenţa aluatului de la chec.
Din compoziţia rezultată se toarnă într-un castronel şi se amestecă bine cu cacaoa.
Se toarnă compoziţia cu cacao într-o tavă de chec pregătită cu foaie de copt, apoi se toarnă şi partea albă şi se coace la foc mic p֗ână se rumeneşte (aprox 35-40 de minute).
Poftă Bună!
Daca v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/chec-cu-portocala-si-scortisoara.html
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii