Chec cu surprize

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu mixerul la viteza maxima cca. 10 min., apoi se adauga zaharul tos putin cate putin pana se obtine crema de

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • una de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 vf cutit de sare
  • 6 lingurite ulei
  • cacao dupa gust
  • 1 cub ciocolata menaj

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu mixerul la viteza maxima cca. 10 min., apoi se adauga zaharul tos putin cate putin pana se obtine crema de bezea. Separat galbenusurile se freaca cu sarea si uleiul si se bat in crema de albusuri, dupa care se pune si praful de copt stins in zeama de lamaie. Faina se adauga in ploaie cu telul, usor sa nu se lase aluatul. Se imparte 3 sferturi din compozitie in doua tavi dreptunghiulare unse cu margarina si tapetate cu faina. Restul compozitiei se amesteca cu cantitatea de cacao dorita dupa care se adauga si ea in tavi sub forma unei bande. Cu coada unei lingurite se amesteca usor aluatul in tavi pana ia forma de straturi. Se da 10 min. la foc potrivit, apoi se scot tavile si se pune ciocolata data prin razatoarea mare repetandu-se procedeul de amestecare. Se da iar la foc 30 min. Se lasa in cuptor pana acesta se raceste apoi se scot checurile din tavi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ohhhh, de cand asteptam sa mananc o astfel de ciorbita!!! De mult timp imi zboara gandul spre o ciorbita de fasole cu...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!