- intr-un castron punem ouale intregi, impreuna cu zaharul tos si pliculetul de zahar vanilat si incepem sa mixam foarte bine, pana obtinem o frumoasa
- intr-un castron punem ouale intregi, impreuna cu zaharul tos si pliculetul de zahar vanilat si incepem sa mixam foarte bine, pana obtinem o frumoasa compozitie cremoasa si spumoasa.
- adaugam apoi margarina topita, laptele caldut, coaja de portocala, si mixam in continuare.
- apoi, faina data prin sita, o amestecam cu pliculetele de parf de copt, si o incorporam usor in compozitie in timp ce mixam.
- mixam foarte bine, pana se omogenizeaza toate .
- iese destul de multa compozitie, si dupa ce-am masurat ochiometric, si am pus intr-o forma mai lunguiata de chec, si restul compozitiei l-am pus intr-o forma de ursuletz, 2 briose, si 2 forme de stea. Formele se ung si se tapeteaza.
- le-am umplut cam 3 sferturi pe fiecare
- apoi am dat bine de tot visinele prin faina, si le-am asezat deasupra in formele pregatite.
- le-am pus pe toate la cuptor, pe gratarul din mijloc (toate formele le-am pus pe o tava de aragaz), la 170 de grade, pt 40-45 minute ( timpul de coacere e un pic mai mare).
- cat s-au racit ele, eu am topit vreo 50 gr. cioco si le-am spritzuit.
Pofta buna!
Reteta Chec cu visine a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete de chec gasiti aici:
Surprise cake, chec surpriza cu frisca si visine,
Chec cu mere si vanilie,
Chec cu portocale si mac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii