Chec de portocale Valeria

Se pune in mixer portocala, spalata si taiata bucati si se porneste mixerul pana cand portocala devine ca o crema. Se adauga galbenusurile, zaharul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec de portocale Valeria

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 300 gr. zahar
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau alte seminte
  • nu de masline
  • 3 oua
  • 1 plic de praf de copt (sau 16 gr sau o lingurita)
  • 1 portocala mare intreaga
  • 1 plic de vanilina
  • sau esenta de vanilie (facultativ)
  • Pentru glazura: 100 gr zahar pudra
  • 4 linguri de suc de portocale
  • frisca

Mod de preparare

Se pune in mixer portocala, spalata si taiata bucati si se porneste mixerul pana cand portocala devine ca o crema.

Se adauga galbenusurile, zaharul si uleiul si se mai amesteca pina ce amestecul devine omogen. Se varsa amestecul intr-un castron si se presara incet, incet faina cernuta impreuna cu praful de copt si vanilina, amestecand incet. Separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se adauga compozitiei putin cite putin amestecand usor si in acelasi sens.

Se varsa amestecul intr-o forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina si se coace la 160 grade C 40 de minute.

Intr-o craticioara se amesteca zaharul cu sucul de portocale pana ce s-a topit si se unge cu aceasta glazura checul dupa ce s-a racit.

Se poate orna si cu frisca
Reteta Chec de portocale Valeria a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc