Chec de portocale Valeria

Se pune in mixer portocala, spalata si taiata bucati si se porneste mixerul pana cand portocala devine ca o crema. Se adauga galbenusurile, zaharul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec de portocale Valeria

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 300 gr. zahar
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau alte seminte
  • nu de masline
  • 3 oua
  • 1 plic de praf de copt (sau 16 gr sau o lingurita)
  • 1 portocala mare intreaga
  • 1 plic de vanilina
  • sau esenta de vanilie (facultativ)
  • Pentru glazura: 100 gr zahar pudra
  • 4 linguri de suc de portocale
  • frisca

Mod de preparare

Se pune in mixer portocala, spalata si taiata bucati si se porneste mixerul pana cand portocala devine ca o crema.

Se adauga galbenusurile, zaharul si uleiul si se mai amesteca pina ce amestecul devine omogen. Se varsa amestecul intr-un castron si se presara incet, incet faina cernuta impreuna cu praful de copt si vanilina, amestecand incet. Separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se adauga compozitiei putin cite putin amestecand usor si in acelasi sens.

Se varsa amestecul intr-o forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina si se coace la 160 grade C 40 de minute.

Intr-o craticioara se amesteca zaharul cu sucul de portocale pana ce s-a topit si se unge cu aceasta glazura checul dupa ce s-a racit.

Se poate orna si cu frisca
Reteta Chec de portocale Valeria a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori